Ballerinor åren 1990-2000:
Karin Delén, Helena Nilsson, Jessica Åström och Kristina Hansson
I barnteatergruppen Mackmyra Ladteater ingår i början av 1990-talet tre cp-skadade flickor(11-13 år). En dag 1990 får Ulrika för sig att skapa en Invalidbalett. Ulrika har ingen aning om hur man gör eller om det ska fungera. De tillfrågade flickorna tycker först att idén är befängd, men antar sen utmaningen. Invalidbaletten skapas. Ulrika kartlägger först vilka rörelser, rörelsemönster och moment, som är möjliga att genomföra med permobil. Därefter undersöks specialeffekter (att höja stolen, att tända lyse, tuta) Ulrika hittar sedan ett sätt att nedteckna baletten med påhittade namn för olika röreslemoment. Invalidbaletten gör redan vid debuten stor succé. Gruppen uppmärksammas av TV, radio och lokalpress. Första baletten dansas till klassisk musik i svarta bomullskåpor. Baletten är nära knuten till framförandet av ”Den kuvade Invaliden” med Majvor Ekström (se Invalidprimadonnan) Till nästa balett väljer balettflickorna musiken ur ”Dirty Dancing”. Temat är kärlek. I röda kåpor med vita hjärtandansar de.
1995 ”Dancing Queen” blir sista uppsättningen innan gruppen tillfälligt under några år skingras (flickorna flyttade till gymnasium på annan ort.)
1999 är Invalidbaletten dock tillbaka nu som gästartister hos Gävle Handikappteater. Flickorna studerar på olika orter men kommer hem till Gävle och dansar. Fortfarande är Invalidbaletten ett återkommande inslag i Gävle Handikappteaters årliga Folkets Hus föreställningar. Och 2002 dansar de en egen komponerar dans på Folkets Hus tillsammans med Gävle Handikappteater. 2003 (i februari) är gruppen inbjuden att dansa i Oslo på en artistgala.
2004 medverkar Karin och Kristina med en mycket uppskattad dans vid föreningens 25 års jubileum